fbpx

hibah mampu milik

DEMI KEHIDUPAN YANG LEBIH BERMAKNA UNTUK ANDA DAN KELUARGA

Kenapa pentingnya hibah takaful?

Pengurusan Hutang.

hutang ialah perkara UTAMA yang perlu diselesaikan oleh waris sejurus si mati meninggal dunia dan mayatnya diurus rapi. Bahkan waris wajib melangsaikan hutang terlebih dahulu sebelum mengurus dan membahagikan harta pusaka si mati kepada waris. Kerana hutang yang tidak dilunaskan boleh menjadi penghalang si mati menuju ke syurga.

nafkah keluarga yang masih hidup

Kematian seseorang ahli keluarga yang membawa sumber rezeki utama keluarga adalah lebih pedih. Ahli keluarga ini tidak semestinya lelaki sahaja atau sang suami. Ia boleh jadi sesiapa saja yang dianggap "breadwinner" atau pemberi nafkah.

Modal Mengurus Harta Pusaka.

Tiada apa yang percuma di dunia ini. Setuju? Nak mati perlukan duit untuk pengurusan pengkebumian. Tinggalkan duit dan harta pusaka banyak pun perlukan duit dan modal untuk menguruskannya. Lagi besar harta pusaka, lebih besar modalnya.

Sumber Pendapatan Berterusan

Hibah Takaful bersyarat dibayar kepada waris secara sekali gus atau "lump sum" jika berlaku kematian. Jika si mati hibahkan RM1,000,000.00 kepada waris, penerima hibah bersyarat tersebut boleh mendapatkan wang tersebut kerana ia tidak dibekukan selepas kematian si mati.

wakaf dan sedekah

Wakaf dan sedekah itu penting, tapi ada kalanya kita berasa kita tidak cukup melakukannya sepanjang umur kita. Jika ditakdirkan umur pendek, mungkin tidak sempat melakukan semua itu dalam hidup kita.

Perlindungan Kemalangan & Cacat Kekal

Salah satu lagi kelebihan hibah takaful ialah ia juga mempunyai komponen perlindungan kemalangan dan cacat kekal sepenuhnya ("total permanent disability" TPD). Dalam masa anda gigih bekerja dan mencari rezeki, akan ada situasi yang tidak dijangka menimpa.

Apa manfaat yang anda dapat?

Faedah Kematian atau Hilang Upaya Menyeluruh & Kekal

Faedah kematian akibat kemalangan

Faedah tambahan untuk perlindungan penyakit kritikal.

Faedah tambahan untuk perlindungan ke atas pasangan.

Bermula dari RM50 sebulan

KINI ANDA BOLEH MEMBUAT PERMOHONAN SECARA ONLINE. DAPATKAN QUOTATION SEGERA!