fbpx

Anda mencari Medical Card Terbaik tahun 2022?

Fahami terlebih dahulu keperluan Medical Card dan dapatkan quotation secara percuma dan berhubung dengan Agent anda Hari Ini.

Apakah kerisauan utama apabila tiada Medical Card?

Kos Rawatan Hospital

Kita sebenarnya  sedar bahawa inflasi kos perubatan yang dilihat tinggi kerana kemajuan teknologi rawatan, ubat-ubatan, fasiliti hospital yang semakin canggih semuanya mempengaruhi kos rawatan hospital. Medical Card amatlah penting untuk membantu kita untuk menampung kesemua perbelanjaan hospital ini.

Kos Rawatan Cancer (RM)
Kos Rawatan Sakit Jantung (RM)
Kos Rawatan Buah Pinggang (RM)

Hospital Kerajaan Padat

Kesesakan hospital kerajaan sudah menjadi lumrah di Malaysia ini. Hampir 70% rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah terpaksa berebut rebut tempat untuk mendapatkan rawatan di hospital kerajaan seluruh Malaysia. Bukan sahaja rakyat Malaysia malah pendatang asing juga ramai yang berpusu-pusu untuk mendapatkan rawatan di  hospital kerajaan. Jika tiada Medical Card mahu ataupun tidak mahu terpaksa juga mendapatkan rawatan di hospital kerajaan sebagai pilihan terakhir.

Apakah yang akan terjadi jika anda tiada Medical Card?

Bayangkan jika semalam Doktor telah mengesahkan Cancer tahap 3 atau Sakit Jantung Kritikal secara tiba-tiba? Apakah persediaan anda untuk menghadapi situasi seperti ini jika ketika anda sedang membaca perengan ini dilaman website ini tetapi masih belum mempunyai Medical Card lagi sebagai persediaan awal. Alamak! Mana nak cekau duit ni?

Terpaksa Keluarkan Simpanan untuk bayar kos rawatan

Simpanan yang sudah bertahun-tahun anda simpan di ASB atau Tabung Haji untuk tujuan tertentu terpaksa dengan rela mengeluarkannya untuk menampung kos rawatan yang terlalu mahal akibat tidak menyediakan Medical Card dengan lebih awal. Pada waktu ini kesihatan adalah yang utama, duit habis pun takpa.

tabung-haji-medical-card-terbaik

Pinjam Duit Family,
saudara mara atau kawan-kawan

Bayangkan jika duit simpanan tidak mencukupi? pilihan kedua jika tiada medical card adalah dengan meminjam duit orang-orang yang terdekat dengan anda. Cuba anda senaraikan 3 orang yang boleh beri pinjam RM20,000 on the spot jika diperlukan untuk kecemasan? hmmmm dah fikir betul-betul? ada ke? jika tiada tu maknanya anda memang memerlukan medical card untuk persediaan awal.

pinjam-duit-sebab-tiada-medical-card-terbaik
Ini baru pinjam RM5, kalau minta pinjam RM20,000 macam mana ya?

Minta sumbangan di media social untuk kos rawatan

Bila dah terdesak dan tiada pilihan lain, minta sumbangan orang awam pun adalah salah satu alternatif yang kerap dilakukan pada zaman sekarang ni untuk mengumpul dana untuk menampung kos rawatan jika masih belum mempunyai Medical Card. Persoalannya sanggup ke kita berbuat demikian?

keratan-akhbar-kos-rawatan-medical-card-terbaik

Pinjam Ah long

Paling bahaya sekali adalah jika anda terfikir untuk buat langkah ini sebagai cara penyelesaian untuk tanggung kos rawatan hospital jika tiada medical card. Ini adalah langkah yang paling bahaya sekali, tetapi jika dalam keterdesakan kemungkinan ini adalah jalan terakhir untuk survive.

n

Saya Yakin Anda lebih bijak membuat pilihan

Anda boleh pilih untuk menyimpan lebih awal SEMASA SIHAT sebelum jatuh sakit. Anda boleh menyimpan dan menabung di AIA BERHAD dan memiliki MEDICAL CARD untuk tanggung semua kos perubatan anda di hospital.

Apa manfaat yang anda dapat?

Perlindungan sepanjang HAYAT sehingga umur 100 tahun

Had Tahunan sehingga RM1,650,000 dengan tambahan manfaat Booster

PENINGKATAN Had Tahunan (Annual Limit) secara automatik

TIADA Had Seumur Hidup

TIADA caj ko-takaful dan deduktibel

Kemasukan hospital tanpa gangguan dengan "JUST SWIPE"

Pemindahan dan penghantaran pulang perubatan kecemasan dari luar negara

AGENT ALIFF
bersedia membantu anda.

Aliff 1

Claim-claim yang dikendalikan sendiri oleh Agent Aliff

Hampir setiap bulan pelanggan Agent Aliff masuk hospital dan mereka mengunakan medical card untuk menampung kos rawatan. Claim-claim medical card tersebut dikendalikan sendiri oleh Agent Aliff.
Dibawah ini adalah contoh claim yang besar jumlahnya.

claim-agent-aliff-medical-card-terbaik-1
claim-agent-aliff-medical-card-terbaik

Respond testimoni client terhadap agent aliff

Pencapaian Cemerlang Agent Aliff

photo_6256062575129244330_y
photo_6256062575129244331_y
photo_6256062575129244332_y
photo_6256062575129244333_y
medical-card-terbaik-agent-aliff-3
medical-card-terbaik-agent-aliff-4
medical-card-terbaik-agent-aliff-5
medical-card-terbaik-agent-aliff-6
medical-card-terbaik-agent-aliff-7
medical-card-terbaik-agent-aliff-11
medical-card-terbaik-agent-aliff-2
medical-card-terbaik-agent-aliff-12
medical-card-terbaik-agent-aliff-13

Pelanggan Agent Aliff yang gembira

Agensi yang sangat supportif

Tunggu apa lagi? sediakan medical card selagi masih sihat. jadilah orang yang bijak.

Dapatkan Quotation PERCUMA! hari ini.